fbpx

Veteranide lood

Veteran Priit Meier

16.03.2018

Priit Meier on teeninud 2008. aastal ja 2013. aastal missioonidel Afganistanis.

Kuidas algas Teie karjäär kaitseväes?
Minu karjäär kaitseväes algas 2007. aasta juulis, kui läksin ajateenistusse suurtükiväepataljoni. Otsest ajendit polnudki, nii nagu seadus ette nägi ja kõik noormehed ajateenistuse peavad läbima, läksin ka mina.

Millal ja kus oli Teie esimene missioon?
Esimene missioon oli kohe 2008. aastal Estcoy-6 koosseisus Afganistanis. Märkimist väärt on fakt, et olin esimese miinipildujarühma koosseisus, mis komplekteeriti suures osas STVP kaadrist ja ajateenijatest- kui teised mehed läksid ajateenijatena Kevadtormile, siis mina ja käputäis teisi mehi sõitis samal ajal juba missioonile. Missioonil täitsin meeskonnaülema kohustusi.
Teine missioon oli 2013. aastal, samuti Afganistanis, seal olin juba tuletoetusrühma ülem (miinipildujarühm) ehk ohvitser.

Millised olid Teie ülesanded missioonil ja milles seisnes peamiselt igapäevane tegevus?
Ülesandeid on olnud väga palju ja erinevaid, enda jaoks oli ikka peamine see, et oma meeskonna ja alluvate eest vastutada ja nad tervelt koju tagasi tuua. Igapäevategevus oli vastavalt olukorrale- rutiin, vahis käimine, patrullis käimine, operatsioonidel käimine.

Mis oli missioonil olles suurimaks väljakutseks?
Suurimaks väljakutseks oli minu jaoks alati see, kuidas täita ülesandeid nii, et kõik mehed terveks jääks.

Kes jäid koju ootama ja kui sageli oli võimalik oma lähedastega suhelda?
Eks pere ikka ootas, vanemad ja vanavanemad, kuid õnneks missioonidel käies tõsisemaid lähisuhteid polnud, mis tegi eemalviibimise lihtsamaks. Esimesel missioonil sai korra nädalas 10 minutit läbi satelliittelefoni kodustega suheldud ja vahepeal ka internetis käidud, teisel missioonil sai juba igapäevaselt läbi interneti kodustega suhelda.

Mida olulist on missioonikogemus Teile andnud või õpetanud?
Arvan, et kõige rohkem on need mulle õpetanud rutiini ja raskustega toimetulekut, keerulises olukorras lahenduste leidmist ning aega väärtustama.

Miks on sinilille kandmine oluline?
Sinilille kandmisega tunnustamegi neid, kellest igapäevaselt nii palju ei räägita ja kes tagavad tegelikult riigi toimimise ja turvalisuse.

Soovin annetada

Heategevuskampaania tulu läheb Eesti Vigastatud Võitlejate ühingule, mille kaudu toetame Eesti veterane.

Täname suursponsoreid ja müügipartnereid

Täname sponsoreid ja partnereid